Activiteiten

Opleiding "Koel- en warmtepomptechnieken voor niet-koeltechnici"

Van donderdag 03-10-2019 om 09:00 tot donderdag 10-10-2019 om 16:00

U heeft medewerkers in dienst die rechtstreeks of onrechtstreeks met koel- en/of warmtepomptechnieken in aanraking komen, maar weinig of geen kennis hebben van de technische processen?
Dan is deze opleiding zeker iets voor hen!
We denken hierbij aan de medewerkers uit volgende afdelingen: marketing, magazijn, administratie, boekhouding, toonbankverkoop, enz…

Seminarie “Transport (ADR), ladingzekerheid en opslag van gevaarlijke producten”

Op donderdag 03-10-2019 van 18:00 Tot 21:00

Is een koeltechnisch bedrijf ADR-plichtig voor het vervoer van koudemiddelencilinders? Hoe zit die 1000-puntenregel praktisch in elkaar? Hoe kan ik mijn lading op de meest efficiënte manier vastzetten in de servicecamionette? Heb ik een omgevingsvergunning nodig voor het stockeren van koudemiddelen? 
Dit zijn maar enkele vragen die UBF-ACA regelmatig ontvangt van zijn leden-installateurs. Terechte vragen waar we op 3 oktober 2019 tijdens een avondvullend seminarie alvast een praktisch gericht antwoord zullen op geven.

UBF-ACA seminaries tijdens de Cool & Comfort Conferences op 8/11/2019

Op dinsdag 08-10-2019 van 10:30 Tot 15:00

Sessie 1: “Dimensioneren van een hedendaagse koelinstallatie”

Kan je op vandaag nog gebruik maken van de gekende “vuistregels” bij het dimensioneren en berekenen van een koelinstallatie? Hebben de “nieuwe” koudemiddelen een impact op de manier van te volgen procedures binnen de berekeningen? Welke componenten moeten zeker mee ingecalculeerd worden en welke niet? Wat zijn de verbanden tussen de te hanteren drukken, temperaturen en de selectie van de koelleidingen?

Met de stijle opkomst van nieuwe, alternatieve en natuurlijke koudemiddelen is het van cruciaal belang om bij het ontwerp van een koelinstallatie de juiste beslissingen te nemen. Dit kan enkel door met alle aspecten rekening te houden die tijdens het seminarie aan bod zullen komen. Hierover zullen we het tijdens dit seminarie hebben.

UBF-ACA seminaries tijdens de Cool & Comfort Conferences op 8/11/2019

Op dinsdag 08-10-2019 van 15:30 Tot 16:30

Sessie 2: Werken met brandbare koelmiddelen

In de toekomst zullen brandbare koelmiddelen (propaan, butaan, HFO’s,...) vaker gebruikt worden in diverse toepassingen. Het is zo dat hoe lager de GWP van een koelmiddel is hoe brandbaarder deze zijn. Een uitzondering hierop is CO2, welk ook een valabel alternatief is met veel mogelijkheden. Door deze restricties welke door Europa worden opgelegd wat betreft koelmiddelen, zal binnen afzienbare tijd de wereld van de koeltechniek er helemaal anders gaan uitzien.

Opleiding “De koeltechnische erkenning voor technici en bedrijven”

Op dinsdag 15-10-2019 van 09:00 Tot 12:00

Het installeren van en werken aan koeltechnische en warmtepompinstallaties is streng gereglementeerd. Zeker als het gaat over installaties die werken met gefluoreerde en ozonafbrekende stoffen (HFK’s of F-gassen, CHFK’s).
Om koeltechnische handelingen met HFK’s te mogen uitvoeren moeten de koeltechnici en de bedrijven die hen tewerkstellen gecertificeerd en erkend zijn in de regio waar de werken plaatsvinden. 
De procedures voor de verschillende regio’s zijn elk op zich verschillend. Tijdens deze opleiding van 3 uur zorgen we ervoor dat uw bedrijf en techniekers voldoende klaar zijn om de weg naar de certificering/erkenning tot een goed einde te brengen.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!